Телескопът на НАСА Джеймс Уеб открива ярки, ранни галактики, останали скрити

...
Телескопът на НАСА Джеймс Уеб открива ярки, ранни галактики, останали скрити
Коментари Харесай

Телескопът Джеймс Уеб откри ранни галактики

Телескопът на НАСА " Джеймс Уеб " открива ярки, ранни галактики, останали скрити от погледа на откривателите до момента, заяви Асошиейтед прес, предадено от Българска телеграфна агенция.

Сред тях е и вселена, оформила се към 350 милиона години след Големия гърмеж.

Според астрономи, в случай че резултатите от наблюдението бъдат доказани, новооткритите от " Джеймс Уеб " галактики ще се окажат по-ранни от най-далечната разпозната от телескопа " Хъбъл " вселена, завършена 400 милиона години след зараждането на Вселената.

Находките на телескопа " Джеймс Уеб ", изстрелян в орбита през декември предходната година като правоприемник на " Хъбъл ", са разказани от екип интернационалните учени под управлението на Рохан Найду от Центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън. Изследването е оповестено в профилираното издание " Астрофизикъл джърнъл летърс ". В публикацията са разказани две извънредно ярки галактики - за едната се счита, че се зародила 350 милиона години след Големия гърмеж, а за другата - 450 милиона години след Големия гърмеж.

Найду сподели, че са нужни още наблюдения в инфрачервения набор, преди да се приказва за нов връх. Астрономи означават, че е допустимо някои незнайни до момента галактики просто да имитират по-ранни.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР